Съдържание

Новини

МОН ПРИЗОВА КМЕТОВЕТЕ ДА УДЪЛЖАВАТ ВАКАНЦИЯТА ПРИ КРИЗИСНИ СИТУАЦИИ

Министерството на образованието и науката призова кметовете да удължават ваканцията в селищата, в които не е възможно да се възстанови учебният процес на 9 януари 2017 г. Това важи особено за средищните училища, до които достъпът е затруднен, както и там, където има проблеми с електроснабдяването и отоплението на класните стаи. Препоръката на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева е с цел да се избегнат всякакви рискове за здравето на учениците и учителите.

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка МОН изисква от началниците на регионалните управления на образованието да са в постоянна връзка с кметовете на общини и директорите на училища, за да бъдат информирани навреме родители и ученици за възникнали проблеми. От РУО се очаква да подават информация в МОН по всяко време през предстоящите почивни дни. 

До момента е известно, че от 9 до 11 януари се удължава ваканцията в областите Кюстендил, Ямбол, Габрово, Пазарджик, Силистра, Монтана и София-област, както и общините Благоевград, Добрич, Димитровград, Хасково, Луковит, Стражица, Стамболово, Марица, Садово, Стамболийски, Борово, Бяла, Ветово и Тополовград. На 9 и 10 януари няма да се учи в област Стара Загора, общините Велико Търново, Асеновград, Враца, Мездра, Роман, Криводол, Борован, Хайредин, Тетевен, Тервел, Карлово, Суворово, Лъки, Угърчин, Минерални бани (Хасково), Свиленград и Ценово. Кметовете на всички общини от област Перник също разпоредиха ваканция до 10 януари включително. В общините Сливен, Нова Загора, Твърдица (Сливен), Котел, Троян, Симеоновград, Дългопол и Слово поле неучебен засега ще бъде само 9 януари (понеделник). За София-град все още няма информация от Столична община.

Странична навигацияКонтакти


icon

Телефон за граждани

0800 16 111

безплатен от цялата страна

Централа на МОН:

тел.: 02 921 77 99

факс: 02 988 24 85

София 1000
бул. "Княз Дондуков" 2A

Приемна

тел.: 02 9217 760

e-mail: priemna@mon.bg

Работно време: 9:00 ч. - 17:30 ч.

ПРЕСЦЕНТЪР

тел.: 02 921 77 44

факс: 02 988 26 93

e-mail: press_mon@mon.bg

АНТИКОРУПЦИЯ

Изпрaщайте Вашите сигнали на адрес:

anticorruption@mon.bg

Сигнал за фиктивно записани ученици

Най-добрият учител, когото познавам