Съдържание

КОНКУРС НА ЮНЕСКО ЗА СЪТВОРЯВАНЕ НА МОДЕЛ НА КОРИЦА НА КНИГА

Арт конкурсът на ЮНЕСКО за сътворяване на модел на корица на книга се организира по повод Световния ден на книгата и авторското право – 23 април.

ЮНЕСКО отбелязва традиционно този ден от 19 години насам като си е поставила за цел по този начин да фокусира вниманието върху културата на писменото слово и необходимостта тя да бъде широкодостъпна за всички хора посредством програми за ограмотяване, отворени образователни ресурси и подкрепа за кариерно развитие в областта на издателската, библиотечната дейност и училищното образование.

Международният конкурс за рисуван модел на книжна корица, на тема: „С уважение към различията“ е предназначен за деца, на възраст между 6-13 години, и ще се проведе в два кръга – национален и международен.

Няма ограничение откъм броя рисунки, които могат да бъдат подавани от едно и също училище. Националната комисия за ЮНЕСКО в България и МОН ще направят предварителната селекция на получените творби и ще отличат десетте най-добри, които ще бъдат препратени към централата на ЮНЕСКО в Париж за участие в международния кръг.

Финалистите в националния кръг ще получат сертификат на ЮНЕСКО.

През м. май 2014 г. международно жури ще отличи най-добрите три предложения за корица на книга във всяка от категориите – 6-9 г. и от 10-13 г., като всеки един от победителите ще получи сертификат и медал на ЮНЕСКО.

Сканираните рисунки ще бъдат публикувани на уебсайта на ЮНЕСКО, посветен на Световния ден на книгата и на авторското право – www.unesco.org/new/wbcd.

Рисунките на корица на книга трябва да бъдат сканирани и изпратени по ел. поща: k.todorova@mon.bg и snishkova@mfa.government.bg в срок до 15 април 2014 г. включително.

 

Странична навигацияКонтакти


icon

Телефон за граждани

0800 16 111

безплатен от цялата страна

Централа на МОН:

тел.: 02 921 77 99

факс: 02 988 24 85

София 1000
бул. "Княз Дондуков" 2A

Приемна

тел.: 02 9217 760

e-mail: priemna@mon.bg

Работно време: 9:00 ч. - 17:30 ч.

ПРЕСЦЕНТЪР

тел.: 02 921 77 44

факс: 02 988 26 93

e-mail: press_mon@mon.bg

АНТИКОРУПЦИЯ

Изпрaщайте Вашите сигнали на адрес:

anticorruption@mon.bg

Сигнал за фиктивно записани ученици

Най-добрият учител, когото познавам