Триеналето на декоративните изкуства и модерна архитектура, Милано, Италия

Начало » Висше образование » Архив » Архив "Полезна информация" до 2018 г. вкл. » Триеналето на декоративните изкуства и модерна архитектура, Милано, Италия

XXI ИЗДАНИЕ НА ТРИЕНАЛЕТО НА ДЕКОРАТИВНИТЕ ИЗКУСТВА И МОДЕРНА АРХИТЕКТУРА „ДИЗАЙНЪТ И НЕЩАТА“ ПРЕЗ 2016 Г. В МИЛАНО, ИТАЛИЯ

В периода 2 април – 12 септември 2016 г. в Милано, Италия, ще се проведе XXI издание на Триеналето на декоративните изкуства и модерна архитектура „Дизайнът и нещата“. Събитието е своеобразно продължение на ЕКСПО 2015, като се цели утвърждаване на позицията на италианския град като световна столица на дизайна. Голяма част от програмата му се реализира съвместно с академични институции, работещи в областта на иновативните технологии.

България е поканена за участие от правителството на Италия. От страната официален участник се очаква да заплати по 600 Евро на кв. м за изграждането на павилион по време на изложението. Транспортирането на експонатите също е за сметка на страната – участник.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“