Стипендии, Охрид

Начало » Документация » Конкурси » Архив до края на 2017 г. » Архив "Студенти" » Стипендии, Охрид

ПОКАНА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА СТИПЕНДИИ ЗА МАГИСТЪРСКИ ПРОГРАМИ В ДЪРЖАВНИЯ НАУЧЕН И ФИЛМОВ ИНСТИТУТ – ФИЛМОВА АКАДЕМИЯ – ОХРИД  (FIOFA) – ЗА УЧЕБНАТА 2015-2016 ГОДИНА

Новосъздадената от правителството на Македония Филмова академия в Охрид (FIOFA) е резултат от сътрудничеството между Министерството на образованието и науката на Република Македония и Филмовото и телевизионното училище на Академията за сценични изкуства в Прага, Република Чехия (FAMU). Филмовата академия FIOFA в Охрид следва дългогодишните традиции на FAMU - едно от най-старите филмови училища в света. Сред възпитаниците му има много влиятелни режисьори и сценаристи като Милош Форман, Емир Кустурица, Райко Гърлич, Аниеша Холанд и др.

Учебната програма на FIOFA, както и качеството на курсовете е гарантирано от преподавателите на FAMU. През учебната 2015-2016 година FIOFA предлага магистърски програми в писането на сценарии и творческа режисура за 20 студенти, за които Република Македония осигурява пълна стипендия независимо от националността им. Повече информация за FIOFA, правилата и условията за кандидатстване може да се намерят на адрес: www.filmacademyohrid.com.

Желаещите да кандидатстват за стипендия за обучение в магистърски програми във Филмовата академия FIOFA в Охрид трябва да подадат всички формуляри в Министерството на образованието и науката на Македония до 30.10.2015 г.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“