Европейското висше образование в Киото и Токио

Начало » Висше образование » Архив » Архив "Полезна информация" до 2018 г. вкл. » Европейското висше образование в Киото и Токио

ПАНАИР НА ЕВРОПЕЙСКОТО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В КИОТО И ТОКИО, ЯПОНИЯ, 11-12 ЮНИ 2016 г.

Делегацията на ЕС в Токио, съвместно с Главна дирекция за образование и култура на ЕК и със съдействието на Campus France, DAAD и Meiji University организират петия пореден Панаир на европейското висше образование в Япония, който ще се проведе на 11 и 12 юни т.г., съответно в Киото и Токио.

Целта на панаира е да промотира възможностите за обучение и специализация в Европа на японски студенти и изледователи, както и за създаване на директни контакти между японските и европейските университети. Очаква се тазгодишният панаир да бъде посетен от 1500 души. На 13 юни организаторите предвиждат Networking в Токио за провеждането на работни опознавателни срещи между представителите на европейските и японските университети.

Участието в Панаира на европейското висше образование в Киото и Токио би дало възможност на българските висши училища да запознаят японските ученици и студенти с програмите си на английски език, в т.ч. с таксите на българските висши училища.

Възможно е участие само в Токио или в Киото и Токио, като не е възможно участие само в Киото. Крайният срок за подаване на заявления за участие е 4 март, а за превод на таксата за участие е 25 март т.г. Таксата за наемане на павилион в Токио е 500 евро, а при участие и в двата града общата необходима сума е  600 евро.

Заявления следва да се подадат по имейл на адрес: [email protected]
Транспортните разходи, нощувките, както и разходите за преводач се поемат от участниците.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“