NASA

Начало » Наука » Архив » Архив "Конкурси и резултати" » NASA

NASA International Space Apps Challenge 2016 – България ще се проведе в рамките на 48 часа на 23 и 24 април 2016 г.

През 2016 г. България ще участва за четвърта година в NASA International Space Apps Challenge. Това е състезание за разработване на иновативни технологични решения (Applications) с отворен код за подобряване живота на планетата Земя и Космоса.

Space Apps Challenge дава възможност на талантливи, иновативно мислещи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават без ограничение. Могат да участват ученици, студенти и всички в България, които имат интерес към тематиката. Състезанието ще се проведе в рамките на 48 часа на 23-24 април 2016 г. в повече от 100 града от всички континенти по света. България ще се представи с три локации:  София, Бургас и Пловдив. В състезанието ще може да се включите и виртуално от всяка една точка в България.

Предизвикателствата (Challenges) за решаване ще бъдат обявени през м. март 2016 г., когато екипите ще могат да започнат да разработват своите проекти. Решенията могат да са на концептуално ниво, прототип или завършено решение за пазарна реализация.

Повече информация за условията за участие може да бъде намерена на интернет страница: http://spaceappschallengebulgaria.eu/bg.

За кореспонденция: [email protected].

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“