Програми на Република Индонезия

Начало » Документация » Конкурси » Архив до края на 2017 г. » Архив "Студенти" » Програми на Република Индонезия

Информация относно възможности за обучение на чуждестранни студенти по програмите ‘Darmasiswa’ и ‘Indonesian Art and Culture Scholarships - IACS’ на правителството на Република Индонезия

Правителството на Република Индонезия предоставя възможности за обучение на чуждестранни студенти по програмите ‘Darmasiswa’ и ‘Indonesian Art and Culture Scholarships - IACS’.

Програмата ‘Darmasiswa’ е стипендиантска програма, която предоставя възможност студентите да се запознаят с историята, културата, езика на Индонезия. Програмата се администрира от Министерство на образованието и науката на Индонезия и Министерство на външните работи. Заинтересованите кандидати може да получат информация за изискванията за кандидатстване и финансовите условия и да подават документите си на интернет страницата на програмата darmasiswa.kemdikbud.go.id.  

Програмата ‘Indonesian Art and Culture Scholarships - IACS’ е стипендиантска програма, която е насочена към чуждестранни студенти, които желаят да изучават индонезийски традиционни занаяти и култура. Обучението се извършва в един от четирите центъра, разположени на островите Бали, Ява, Сулавеси и Суматра. Предоставя се стипендия, която покрива таксата за участие, местния транспорт, настаняване и др. Заинтересованите кандидати следва да се обърнат към посолството или консулството на Република Индонезия в София, където да се регистрират и подадат документите си до края на м. януари 2017 г..

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“