За жените в науката, 2017

Начало » Наука » Архив » Архив "Конкурси и резултати" » За жените в науката, 2017

СЕДМА НАЦИОНАЛНА СТИПЕНДИАНТСКА ПРОГРАМА "ЗА ЖЕНИТЕ В НАУКАТА"

На 1 декември 2016 г., стартира седмото издание на Националната стипендиантска програма „За жените в науката“ на L'Oréal и ЮНЕСКО в България.

Програмата отново предизвиква българските жени учени да покажат своя научен потенциал, като кандидатстват с научен проект до 31 март 2017 г. На финала на конкурса три дами ще бъдат отличени със стипендии от по 5000 евро.

В стипендиантската програма за 2016 – 2017 г. могат да участват дами учени от цяла България. Необходимо е те да бъдат на възраст до 35 години, да са докторанти или вече да са защитили докторска степен и да се занимават с изследвания в сферата на естествените науки.

Подробна информация за програмата, включително и формулярите за кандидатстване, са достъпни на www.zajenitevnaukata.bg. За повече информация можете да се свържете и с координаторите на програмата на тел. 02/818 70 10.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“