Национален конкурс „Носители на просвета 2013"

Начало » Документация » Конкурси » Архив до края на 2017 г. » Архив "Ученици" » Национален конкурс „Носители на просвета 2013"

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „НОСИТЕЛИ НА ПРОСВЕТА 2013”

Национално представителство на студентските съвети в Република България обявява национален конкурс „Носители на просвета 2013" за отбелязване на 24 май – празника на славянската писменост. През 2013 г. се навършват 200 години от първото му честване.

Право на участие имат  всички български студенти в бакалавърска или магистърска степен, обучаващи се в български или чуждестранни висши училища, ученици от 11 и 12 клас и наскоро завършили студенти.

Конкурсът цели да събере, покаже и популяризира положителни събития, идеи, послания и личности в България, които свързваме с темите за развитието и по-доброто бъдеще на българската култура, образование и наука.

Конкурсът ще се проведе в следните категории:

  1. Категория „Снимка" - авторски снимки, които изразяват интерпретация по темата „Носители на просвета 2013".
  2. Категория „Кратко есе" - есе (до 3 страници) по актуален въпрос, свързан с темата на конкурса „Носители на просвета 2013".
  3. Категория „Те - носителите на просвета 2013" - номинация (до 2 страници) на личност от българската културна, образователна или научна общност, която номинирате за получател на званието „Носител на просвета 2013".
  4. Категория „Аз - носител на просвета 2013" - категория за насърчаване на положителните личностни и групови модели за поведение и подражание, базирани на собствения принос и индивидуалната отговорност.
  5. Категория Twitter-съобщение – конкурс за кратко съобщение до 180 знака в социалните мрежи Twitter или Фейсбук, което адресира темата за носителите на просвета днес, в България, с интерпретация, избрана от автора.

За въпроси и допълнителна информация: тел. 0882 971 003.

 Материалите се изпращат на имейл [email protected]

 За повече информация ТУК.

Краен срок: 19 май 2013 г.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“