Националната традиционна изложба на художниците - педагози „Велико Търново – 2011”

Начало » Документация » Конкурси » Архив до края на 2017 г. » Архив "Учители" » Националната традиционна изложба на художниците - педагози „Велико Търново – 2011”

Националната традиционна изложба на художниците - педагози “Велико Търново – 2011“

ПОКАНА 

за 

НАЦИОНАЛНАТА ТРАДИЦИОННА ИЗЛОЖБА НА ХУДОЖНИЦИТЕ  - ПЕДАГОЗИ “ВЕЛИКО ТЪРНОВО – 2011“    

Във връзка с честванията на 24 МАЙ – Денят на българската просвета  и  култура  и  на славянската  писменост на 20.05.2011 г. от 17.30 часа в изложбените зали на ул. ”Рафаел Михайлов”  № 1, предстои да се открие Националната традиционна изложба на художниците  - педагози “Велико Търново – 2011“.

Министерството на образованието, младежта и науката, Регионалният инспекторат по образованието - Велико Търново, Съюзът на българските художници, община Велико Търново и ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, като съорганизатори, канят за седемнадесета поредна година педагозите по изобразително изкуство от всички видове и степени средни и висши училища в страната за участие в изложбата.

Журито ще определи следните награди:

  • НАГРАДА НА СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ХУДОЖНИЦИ
  • НАГРАДА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА
  • НАГРАДА НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Творбите (в обезопасена опаковка) ще се събират в регионалните инспекторати по образованието по график от 02 до 09.05.2011 г. и за самостоятелно предаване от 09 до 13 май 2011 г. в изложбените зали. Журирането ще се проведе на 16.05.2011 г.

Транспортиране на творбите за изложбата от пунктовете на РИО по места с буса на РИО – В. Търново по посочените дати и маршрут (останалите РИО следва да осигурят транспорт, пренасящ творбите до най-близкия пункт/РИО):

  • 10 май 2011 г. – Ловеч, София, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Габрово
  • 12 май 2011 г. – Казанлък, Сливен, Бургас, Варна, Шумен, Търговище
Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“