Покана за кандидатстване за стипендии в Университетската агенция на Франкофонията

Начало » Документация » Конкурси » Архив до края на 2017 г. » Архив "Студенти" » Покана за кандидатстване за стипендии в Университетската агенция на Франкофонията

Покана за кандидатстване за стипендии в Университетската агенция на Франкофонията

Покана за кандидатстване за стипендии за докторантура и изследователска дейност в рамките на Университетската агенция на Франкофонията

Университетската агенция на Франкофонията обявява покана за кандидатстване за стипендиите „Еуджен Йонеску” за докторантура и изследователска дейност в румънски университети за учебната 2012 – 2013 година.

Стипендиите са предназначени за кандидати от държавите членки на Международната организация на Франкофонията, сред които е и Република България.

Кандидатите следва да установят контакт с приемащ румънски университет, за да получат потвърждение за приемане. Продължителността на стипендиите е от 3 до 6 месеца в зависимост от обема на изследователския проект.

Кандидатурите се селектират от Регионална експертна комисия в Регионалното бюро за Централна и Източна Европа на Университетската агенция на франкофонията по предварително определени критерии.

Крайният срок за подаване на документите е 15 ноември 2012 г.

Подробна информация за условията за кандидатстване, за университетите и за изтегляне на формулярите може да се получи на следния електронен адрес:
http://www.auf.org/bourses/bourses-eugen-ionescu-2012-2013/

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“