Образователни форуми

Начало » Висше образование » Архив » Архив "Полезна информация" до 2018 г. вкл. » Образователни форуми

ОБРАЗОВАТЕЛНИ ФОРУМИ В ШАНХАЙ, КИТАЙ, В ПЕРИОДА АПРИЛ-ЮНИ 2015 г.

През месеците април, май и юни 2015 г. предстои да се проведат следните образователни форуми в Шанхай, Китай:

  1. Трето издание на China (Shanghai) International Technology Fair в периода 23-25 април. 2015 г. По същото време ще се проведе форум за защита на интелектуалните права и патенти. Основни акценти през 2015 г. са превръщането на Шанхай в новата силиконова долина, насърчаване на обмена на технологии между страните в новата инициатива „Един пояс, един път“.
  2. Единадесето издание на China Higher Education Exhibition Tour в периода 1-2 май 2015 г. Популяризиране на програмата Еразмус сред китайските студенти.
  3. Отбелязване на Деня на Европа и 70 години от края на Втората световна война от най-престижния университет в Шанхай - Фундан, на 8 май 2015 г.
  4. Форум за сътрудничество в образованието между Китай и Централно и източноевропейските страни в рамките на 16+1 в периода 8-12 юни 2015 г.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“