МЛАДИ АВТОРИ ОТ КАРНОБАТ ИЗДАДОХА ВТОРАТА СИ КНИГА

Начало » Добрата новина

30.05.2018

Описание на снимка: Литературно ателие

Ученици от карнобатското училище „Христо Смирненски“ изготвиха и издадоха сборник с авторски стихотворения и разкази. Творбите са били отличени на различни литературни конкурси през годината. Сборникът се прави за втори път и освен поезия и проза съдържа още снимки на децата от екскурзии и награждавания, разказа ръководителят на Литературно ателие „Компас“ в училището Виолета Терзииванова. Клубът е създаден по проект „Твоят час“ на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. В него участват 25 ученици до 11-годишна възраст.

Техните творби ще бъдат подарени на училищната библиотека и ще се използват за занимания по извънкласно четене в начален етап от групите за преодоляване на обучителни трудности по проекта. Освен това училищното ръководство е решило стиховете на децата да се рецитират на празници като 24 май, каза още Терзииванова.

През учебната година възпитаниците на литературното ателие са имали час по творческо писане с председателя на Българската конфедерация на писателите Станислав Марашки. Неговото посещение в карнобатското училище дошло като награда от конкурса „Аз имам дарба“ в Бургас, който децата спечелили. С Марашки създали обща творба – „В името на любовта“ и били приети за приятели на конфедерацията на писателите. Освен тази награда, учениците имат още 43 приза от 16 литературни конкурса, на които са се явили.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“