УЧЕНИЦИ ОРГАНИЗИРАХА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР С ПРЕДМЕТИ, ИЗРАБОТЕНИ В КЛУБОВЕТЕ „ТВОЯТ ЧАС"

Начало » Добрата новина

11.05.2018

Описание на снимка: Ученици демострират опити по химия

Благотворителен базар с изделия, изработени в клубовете по финансирания с европейски средства проект „Твоят час“, подготвиха учениците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ на празника за 47-та година от създаването на гимназията. Сред творбите им имаше картини - графика и живопис, фотоси със сезонни изгледи от родния град, диамантени гоблени и декоративни предмети, бумажно изработени модели и др. Средствата ще бъдат вложени в изграждане на фитнес на открито в училищния двор.

По атрактивен начин бяха представени предметите, които се изучават – химия, физика, биология и др. Учениците правиха и медицински изследвания.

Учениците от групите по народни танци и мажоретния състав включиха в игрите си и гостите на тържеството по време на хепънинга под надслов „Щастлив съм в моето училище“.

Организиран бе и своеобразен Ден на отворените врати, по време на който десетки посетители имаха възможност да разгледат елитното врачанско училище.

„ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца е институция и отличен образователен модел, който се е доказал през годините с високите резултати и успехи на своите ученици и учители. Три са ключовете, на които разчитаме, за да запазим и утре успехите, на които се радваме днес – труд, всеотдайност и отговорност.“ С тези думи директорът на училището Татяна Василева приветства гостите на тържеството на гимназията.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“