УЧИЛИЩЕ НАМАЛИ ДЕСЕТОКРАТНО ОТСЪСТВИЯТА

Начало » Добрата новина

23.04.2018

Своите добри практики в решаването на проблемите, свързани с отсъстващите ученици, показаха от Обединено училище „Св.св. Кирил и Методий“ – Краводер. Школото бе домакин на областен форум, който събра десетки директори и учители. В училището се обучават 137 деца от Краводер, Пудрия, Главаци и Ботуня. Болшинството от тях са от ромски произход и за да посещават редовно учебните часове директорът на учебното заведение Юлия Михайлова предприела редица мерки и похвати, провокиращи интереса им. За целта са разкрити различни клубове по интереси, в чиито часове присъстваха гостите. По проект „Твоят час“ са сформирани няколко клуба. Сред тях са „Кулинарни традиции от Ботунския край“, с ръководител Татяна Филова. По време на заниманията учениците се учат да готвят и научават любопитни факти за храната в миналото и днес. Любителите на градинарството пък посещават клуб „Грижовни градинари“ с учител Надежда Спасова. Сформирана е и група „Земята – нека я опазим! Втори живот на отпадъчните материали“. В нея учителят Ирена Ганкина разяснява защо е важно да опазваме околната среда. За да развие въображението на учениците се изработват предмети от различни опаковки. По време на областния форум децата дефилираха и с атрактивни рокли, направени от найлонови торбички.

С допълнителните занимания броят на отсъстващите ученици е сведен до минимум. Следи се стриктно и регистрацията на отсъствията, като причината за тях се изяснява в началото на деня. При необходимост директорът и класните ръководители посещават децата и техните родители по домовете. За тази дейност на училищния екип активно помага доброволецът Тихомир, който е и бивш възпитаник на училището. В образователния процес са привлечени и родителите, които често се включват в училищните занимания.

Материалът е взет от http://vratzadnes.com/page.php?n=19384467&SiteID=922 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“