МАТЕМАТИЦИ ОТ ВРАЦА С НАД 50 МЕДАЛА ОТ МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ

Начало » Добрата новина

08.06.2021

МАТЕМАТИЦИ ОТ ВРАЦА С НАД 50 МЕДАЛА ОТ МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ

Над 50 медала завоюваха ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца от трите кръга на международното състезание „Математика без граници“.

В надпреварата взеха участие млади математици от Австралия, Азербайджан, Афганистан, Виетнам, Естония, Индонезия, Киргистан, Казахстан, Китай, Малта, Нигерия, Румъния, Русия, Северна Македония, Словения, Тайван, Турция, Узбекистан и Филипините. Турнирът е за ученици на възраст от 7 до 18 години, разпределени в девет възрастови групи.

С най-добър резултат са учениците Денислав Ценов от 5 клас и Виктория Сиракова от 6 клас, които спечелиха два златни и един сребърен медал.

С един златен и два сребърни медала е Георги Господинов от 11 клас. С един сребърен и два бронзови медала са шестима възпитаници на гимназията – Петър Ганчев и Теодора Христова от 5 клас, Георги Игнатов от 11 клас, Нина Рачева, Божидар Дончев и Йоана Пащрапанска от 6 клас.

С по два медала от трите кръга на състезанието са Алекс Манчев, Рая Станчева от 5 клас, Радина Петрова от 6 клас и Катрин Петрова от 8 клас. Други 17 възпитаници на ППМГ са завоювали по едно престижно отличие от състезанието. 

Финалът на осмото издание на международното състезание „Математика без граници“ ще бъде на 6, 7 и 8 август т.г. в Несебър.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“