3350 ДЕЦА ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ ТАЗИ ГОДИНА В ПРОЕКТА „НАУЧИ СЕ ДА КАРАШ СКИ“

Начало » Последни публикации

19.01.2015

Заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева се включи в Седмото поредно издание на проекта „Научи се да караш ски", което стартира на Витоша.

Реализирането на проекта се осъществява за седма поредна година от Българската федерация ски с подкрепата на Министерството на младежта и спорта,  Министерството на образованието и науката, Регионалните инспекторати по образование и спонсори. За 6-те години в него са включени над 14 000 деца. От тях над 500 деца бяха спечелени трайно за белите спортове и продължават да тренират и участват в състезания.

През този зимен сезон се очаква още 3350 да усетят магията на ските.

По традиция в проекта се включват деца от I до  IV клас, на възраст от 6 до 10 години. Безплатното ски обучение е в рамките на 20 часа (4 дни) по специален  график. В проекта са включени и деца в неравностойно положение с цел интегрирането им чрез ски спорта. Тази година към Витоша, Банско, Пампорово, Боровец и парк Родопи в проекта се добавя и ски зона „Беклемето", където ще се обучават деца от Плевен.

Сред гостите на Витоша бяха и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Цеко Минев, президент на Българската федерация ски, и общинският съветник Анатоли Илиев.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“