УЧЕНИЦИ ОТ СМГ СПЕЧЕЛИХА СЕДЕМ МЕДАЛА НА ОЛИМПИАДА В КАЗАХСТАН

Начало » Последни публикации

19.01.2015

Седем медала спечели отборът на Софийската математическа гимназия на едно от най-престижните състезания за ученици между 17 и 19 години - Жаутиковската олимпиада по математика, физика и информатика в Алмати, Казахстан.

По време на 11-ото издание на състезанието, проведено от 11 до 17 януари 2015 г., златен медал по информатика спечели Христо Венев от 11. клас, а сребърен медал получи Кристиян Цъклев, също от 11. клас. При математиците Деница Маркова (11. клас) се отличи със  сребърен медал. Бронзови отличия заслужиха Александър Тенев (12. клас) и Емилиян Рогачев (12. клас). Трети сребърен медал донесе Христоско Чаушев (12. клас) в надпреварата по физика, а Никола Пулев от 11. клас получи бронзов медал.

Ръководител на отбора е Антони Стоянов - директор на СМГ, а в екипа са преподавателите Линка Минчева, Елена Станчева и Илиян Илиев.

В оспорвана надпревара на 53 отбора от специализирани училища в 15 държави тимът на Софийската математическа гимназия спечели призовото второ място в отборното класиране.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“