ТЪРЖЕСТВО ПО СЛУЧАЙ НАБЛИЖАВАЩИТЕ ПРАЗНИЦИ СЕ ПРОВЕДЕ В МОН

Начало » Последни публикации

27.02.2015

По случай  наближаващия национален празник на Република България – Трети март, и ден преди първи март – празника на Баба Марта,   ученици от 144. СОУ „Народни будители“  и  60. ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в София,  и деца от 7. ОДЗ „Детелина“  поздравиха служителите на Министерството на образованието и науката с богата литературно-музикална програма.

Заместник-министърът на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева поздрави от името на министър Танев всички присъстващи с наближаващите два празника.

„Отново е март, и отново започваме с традицията към вековната българска история, към която се връщаме всяка година,  която е нашата връзка с миналото и която трябва да предадем на нашите деца“, каза г-жа Кастрева и припомни, че март е месецът, в който говорим за духа на българския народ и за неговата идентичност, преминала през вековете и възкръснала в началото на пролетта.

„И нека този месец да завърши с добро, а следващият да започне с още по-добро“, каза още  госпожа Кастрева и пожела на всички прекрасни мартенски празници, а на децата,  учениците и техните ръководители изказа огромна благодарност за прекрасните поздрави и изпълнения, и за настроението, които те създадоха у всички присъстващи. 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“