ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ВАНЯ КАСТРЕВА ОТКРИ ИЗЛОЖБА НА ТЕМА „ЦВЯТ В ЦВЯТ“

Начало » Последни публикации

05.03.2015

Във фоайе „Ротонда“ на Министерството на образованието и науката днес заместник-министър Ваня Кастрева откри изложба на тема „Цвят в цвят“, подготвена и организирана от  учениците и учителите на гимназия „Неофит Рилски“ в град Кюстендил.

Като изрази възхищението си от рисунките на учениците заместник-министър Кастрева сподели: „За мен е важно, че децата на България припознават Министерството на образованието и науката като място, където могат да споделят своя талант и своите знания, и аз съм щастлива, че именно министерството е точно тази сцена за изява на творчеството и професионализма на нашите деца и техните учители“.

Заместник-министър Кастрева покани учениците и техните учители в своя кабинет, където накратко им разказа какви въпроси от средното образование се обсъждат и решават в него. Тя каза, че срещите с ученици много й допадат, защото те дават ценни съвети и това е изключително полезно за ръководството на министерството.

Изложбата „Цвят в цвят“ пресъздава настроения и цветове, свързани с настъпващата пролет. Постигнатите резултати  показват, че са вложени фантазия, майсторство и артистизъм.

В експозицията присъстват композиции, виртуозно изпълнени в темперна техника върху картон, стъклопис, техника Ебру, която датира от IX век - представляваща отпечатък върху хартия от композиция нарисувана върху водна повърхност, Енкаустика („восъчна живопис“), колаж.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“