УЧЕБНИЯТ ПРОЦЕС В НЯКОЛКО ОБЛАСТИ В СТРАНАТА ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ПРЕУСТАНОВЕН ПОРАДИ ЛОШОТО ВРЕМЕ

Начало » Последни публикации

10.03.2015

Обилният снеговалеж и лошите метеорологични условия продължават да създават затруднения за нормалното провеждане на учебния процес в много области в страната.

Влошената пътна обстановка, лошите метеорологични условия и проблеми с електрозахранването и отоплението са причина учебният процес да бъде преустановен  в 209 училища в страната.

10 март 2015 г. е неучебен ден за:  14 училища в област Благоевград, 80 училища в област Кърджали, 33 училища в област Пазарджик, 2 училища в област Пловдив, 66 училища в област Смолян, 5 училища в област Стара Загора и 9 училища в област Хасково.

Министерството на образованието и науката  продължава да е в непрекъснат режим на комуникация с Регионалните инспекторати по образованието. Те следят обстановката по места и при всяка промяна на условията в засегнатите населени места и области и при необходимост имат готовност за бърза реакция. 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“