УЧЕНИЦИ ЗАСАДИХА ДРЪВЧЕТА В ПАМЕТ НА ЗАГИНАЛИ НЕМСКИ ВРЪСТНИЦИ

Начало » Последни публикации

17.04.2015

Министерството на образованието и науката на Р България и Столична община почетоха паметта на 16-те загинали ученици от град Халтерн, Германия, днес в парка до бул.“Драган Цанков“ и ул.“Фредерик Жолио-Кюри“ в София.

Ученици от 73. СОУ „Владислав Граматик“ – София, и ученици от „Дойче Шуле – Зофия“, засадиха дръвчета в памет на своите немски връстници, загинали при самолетната катастрофа на 24 март 2015 г. в Алпите.

Кратки слова на почит произнесоха министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев и посланикът на Федерална република Германия у нас Н. Пр. Детлеф Лингеман. Ученици от 73. СОУ изнесоха рецитал на немски език.

На събитието присъстваха ученици, служители на немското посолство у нас и немски граждани. Денят на събитието, проведено по инициатива на министъра на образованието и науката, не беше избран случайно – днес в цяла Германия е ден на възпоменание на жертвите от трагедията, а в Кьолнската катедрала се проведе меса за загиналите.

С това събитие министерството има за цел да насърчи духа на хуманизъм в българските ученици, както и да покаже на германския народ солидарността и съпричастността на българската страна.

 

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“