ГИМНАЗИСТИ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СЕ СЪСТЕЗАВАХА ЗА НАЙ-ДОБЪР ВИРТУАЛЕН БИЗНЕС

Начало » Последни публикации

20.04.2015

Заместник-министърът на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева връчи призовете на победителите в националната надпревара „Виртуално предприятие” 2015, която се организира за 17-ти пореден път от Джуниър Ачийвмънт България. Финалът на състезанието се проведе на 18 април 2015 г. в Националния център за подготовка на ученици за олимпиади и състезания в София. 

Младите предприемачи от отбор „Gigabyte“ (12-ти клас) от ПМГ „Иван Вазов“, Димитровград се пребориха за отличието в конкуренция с представители на гимназии от цялата страна. Общо осем отбора от Пловдив, София, Самоков, Димитровград и Плевен достигнаха до финалите на тазгодишното състезание. Основната им задача беше  да покажат уменията си в управлението на виртуални компании. 

Програмата “Виртуално предприятие” е предназначена за младежи на възраст между 15 и 19 години. Инициативата дава възможност на учениците да тестват и развият бизнес уменията си, като вземат решения, които имат реално влияние върху фирмата, която управляват. В Европа тази инициатива е позната под името Virtual Business Challenge (VBC), а на световно ниво – HP Global Business Challenge.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“