ЗАВЪРШИ ВЪНШНОТО ОЦЕНЯВАНЕ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА ЗА ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИТЕ

Начало » Последни публикации

07.05.2015

Завърши изпитването по български език и литература в рамките на националното външно оценяване за учениците от четвърти клас в цялата страна. По данни на Министерството на образованието и науката (МОН) днес са се явили 95,36 % от учениците, които следва да се включат в националния изпит.

Националното външно оценяване се проведе в  1850 училища в страната. Учениците в помощните училища имат възможност да участват по желание в полагането на изпита.  До момента не са регистрирани сигнали за нарушения, свързани с провеждането на изпита.

Предстои оценяването на работите в тридневен срок като резултатите ще бъдат достъпни след това на страницата на МОН. Утре националното външно оценяване продължава с изпит по математика, на 12 май е по човекът и обществото, на 13 май по човекът и природата.

Тестът, както и ключ към верните отговори са на хиперлинк:

https://www.mon.bg/?h=downloadFile&fileId=7206/ 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“