ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ПО ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКИ НАУКИ В КАЗАНЛЪК

Начало » Последни публикации

06.06.2015

На 6 юни 2015 г. в Казанлък бе направена първа копка за изграждането на нова сграда в ПМГ „Никола Обрешков, в която ще функционира Национален център по природо-математически науки, където ще развиват заложбите си ученици. Допълнително в него ще се обучават и сертифицират учители от цялата страна със знака за високо качество на школата на Теодоси Теодосиев и на ПМГ „Никола Обрешков“ – Казанлък.

На церемонията присъстваха г-жа Румяна Бъчварова, вицепремиер и министър на вътрешните работи, заместник-министърът на образованието и науката проф. Костадин Костадинов, кметът на Община Казанлък г-жа Галина Стоянова и други официални лица.

Миналата година през декември Министерският съвет предостави близо 500 000 лв. от бюджета на Министерството на образованието и науката за построяването на Националния център по природо-математически науки, който се прави по идея на учителя Теодосий Теодосиев, ръководител на школа по физика. Националният център по природо-математически науки ще бъде завършен за началото на учебната година.

На 5 юни 2015 г. заместник-министър на образованието и науката проф. Костадин Костадинов бе гост на Казанлък по повод празника на града и присъства на церемония по издигане на националното знаме. Той бе гост и на тържествена сесия на Общинския съвет, на която подписи под Меморандум за създаване на регионален академичен център сложиха председателят на Българската академия на науките акад. Стефан Воденичаров и кмета на Община Казанлък г-жа Галина Стоянова. На церемонията бяха министърът на туризма Николина Ангелкова и чл. кор. Димитър Димитров, главен координатор на регионалните академични центрове към БАН.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“