ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР КАСТРЕВА ПОЗДРАВИ УЧАСТНИЦИТЕ В МЛАДЕЖКИЯ БИЗНЕС ФОРУМ "ИЗГРЯВАЩИ ЗВЕЗДИ" И ВРЪЧИ ПРИЗА "УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА" ЗА АКТИВНА РАБОТА ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ ПРОГРАМИ НА "ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ БЪЛГАРИЯ"

Начало » Последни публикации

05.06.2015

Заместник-министър Ваня Кастрева поздрави участниците в младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“ и връчи приза „Учител на годината“ за работа по предприемаческите програми на „Джуниър Ачийвмънт България“

На 5 юни 2015 г. в София за седми път се проведе  младежкият бизнес форум „Изгряващи звезди“, на който се състезават учебни компании, създадени в рамките на програмите на „Джуниър Ачийвмънт България“.

По време на официалното откриване на форума се връчват и награди за „Учител на годината“ и за най-добре работещо по предприемачески програми училище.

Заместник-министърът на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева връчи приза „Учител на годината“ на г-жа Славка Проданова от Професионална гимназия по туризъм - гр. Велико Търново, която работи с нейните ученици по широк спектър от предприемачески програми и има спечелени редица награди от състезания и изложения.

Наградата за най-добре работещо по предприемачески програми училище беше връчена на г-жа Детелина Арнаудова, директор на 19. СОУ “Елин Пелин“, София.

По време на церемонията бяха връчени ключовете за колата, с която Хюндай Европа награждава СГСАГ „Христо Ботев“ - гр. София. Такава награда получават само четири професионални училища в Европа, които работят по проекта „Skills for the Future“ (Умения за бъдещето“). 

Министерството на образованието и науката бе удостоено с плакет за добро сътрудничество с фондация „Джуниър Ачийвмънт България“, който бе връчен на заместник-министър Ваня Кастрева от г-жа Милена Стойчева, изпълнителен директор на фондацията.

 

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“