МИНИСТЪР ТОДОР ТАНЕВ: ЩАСТЛИВА СПОКОЙНА НОВА УЧЕБНА ГОДИНА

Начало » Последни публикации

15.09.2015

С издигането на националното знаме и под звуците на химна на РБългария в страната днес в училищата беше открита новата учебна година.

На тържество в двора на 112-то основно училище „Стоян Заимов“ и Първа английска езикова гимназия в столицата министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев пожела щастлива спокойна нова учебна година. В поздравлението си той се обърна специално към първокласниците и техните родители с думите: „Децата в лицето на учителите имат едно голямо приемно семейство. Доверете се – аз гарантирам, защото съм минал по този път! А на най-големите пожелавам всичко добро в големия океан на живота. Да бъдат щастливи, защото, ако са щастливи, имат късмет, значи имат всичко друго. Те ще носят добрият спомен. Заедно с отличния спомен ще носят и знанието, което ще ги направлява.“ Министър Танев пожела на всички деца да се учат, да играят. „Чест и слава на българския учител! Всички да ръкопляскаме за българските учители“ –  каза той и въведе първокласниците в училищната сграда.

На тържеството в двете училища бяха и Н. Пр. г-жа Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в РБългария, г-жа Мюйессер Солак, началник на политическия кабинет на министъра на образованието и науката, г-жа Евгения Вълкова, началник на Регионалния инспекторат по образованието – София-град, г-н Браян Симлър, съветник по обществените въпроси в посолството на САЩ в РБългария, представители на Община Оборище, представители на Алумни асоциация, журналисти, родители .

Гостите се насладиха на празнична художествена програма, в която специален акцент бе изпълнението на духовия оркестър на Първа английска езикова гимназия с диригент Николина Ангелова.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“