ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФ. ТОДОР ТАНЕВ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

Начало » Последни публикации

01.11.2015

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,


Днес е 1 ноември! На този ден България отдава своето признание към приноса на безброй народни будители, които със своите дела създадоха Българското Възраждане.

Няма народ като нашия, в чиято история словото, писмеността и духовността да са имали такава съдбовна роля. Убеден съм, че и днес в нашето толкова динамично и трудно ежедневие имаме основание да бъдем горди с делата на нашите народни просветители и будители, актуални повече от всякога и в днешната действителност, защото духът на народните будители е жив в нас – съвременниците.

Отговорността пред утрешния ден е както лична – на всеки един от нас, така и  национална – на цялата българска нация. Благодарение на Вашата дългогодишна преподавателска дейност, на всеотдайните Ви усилия в обучението на учениците Вие, българските учители, давате своя значителен принос за модерното българско училище и допринасяте за развитието на образованието в България. Призванието Ви е да съхраните и предадете ентусиазма на предшествениците, вечния стремеж на българина към знания, като вложите най-доброто, на което сте способни.

Нека благодарим на всички знайни и незнайни, минали и настоящи народни будители за идеята, която са ни завещали, а именно – че будността е важна предпоставка за едно по-добро бъдеще – лично и общонародно.

Нека носим високо факела на народните будители, защото той е част от неувяхващата българска вечност!

Честит празник!

 

ПРОФ. ТОДОР ТАНЕВ

Министър на образованието и науката

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“