ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФ. ТОДОР ТАНЕВ КЪМ СТУДЕНТИТЕ И АКАДЕМИЧНАТА ОБЩНОСТ ПО СЛУЧАЙ 8 ДЕКЕМВРИ

Начало » Последни публикации

08.12.2015

СКЪПИ СТУДЕНТИ,

УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ,

Поздравявам Ви със студентския празник 8 декември, който от години обединява българското студентство.

Този ден е символ на младостта и независимия дух, на смелите идеи и мечти, на свободата и перспективата.

Заедно с Вас днес празнуваме всички, които сме били на университетските скамейки, които сме започнали своето професионално развитие благодарение на българското висше образование. Събира ни съзнанието за принадлежност към една академична общност.

Отправям към Вас, млади хора, най-сърдечни пожелания за здраве, сили и упоритост, за да успеете да се реализирате в живота, да бъдете удовлетворени и щастливи. Желая ви жизненост и увереност в призванието да творите и създавате!

Искам да изразя голямото си уважение и благодарност към българските преподаватели за всеотдайността и високия професионализъм при подготовката на бъдещите специалисти.  А както е казал Сократ, всяко споделяне на знанието с другите отваря нови хоризонти и пред споделящите.   

Пожелавам на всички – студенти и преподаватели - нови успехи!

Честит празник!

 

 

ПРОФ.  ТОДОР ТАНЕВ

Министър на образованието и науката

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“