МИНИСТЪР ТОДОР ТАНЕВ ВРЪЧИ СЕРТИФИКАТИ ЗА УСПЕШНО ЗАВЪРШЕНИ ПРОЕКТИ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“

Начало » Последни публикации

10.12.2015

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев връчи сертификати за качество за успешно изпълнение на проекти по програма „ЕРАЗЪМ+“ по време на валоризационната конференция по програма „ЕРАЗЪМ+“ – „УСПЕШНО НАЧАЛО“, която се проведе днес в Централния военен клуб.

Организатор на конференцията е Центърът за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), а целта й е да се представят добрите практики в образованието и да бъдат отличени качествените проекти по програма „Еразъм+“.

„Днес, в тези сериозни и отговорни времена, Центърът за развитие на човешките ресурси провежда своята годишна конференция, с която искаме да отбележим успешното начало на програма „Еразъм+“- програмата за образование, обучение, младеж и спорт в България“, каза директорът на центъра г-жа Мануела Радева при откриването на форума. Тя изтъкна възможностите, които програмата предоставя за младите хора - да бъдат информирани, да учат, да надграждат и споделят своя опит, да бъдат новатори, доброволци или Еразъм студенти и да участват активно в обществения живот на всички нива.

С приветствие към участниците се обърна министърът на образоването и науката проф. Тодор Танев, който отправи сърдечни поздрави към всички и изрази дълбокото си уважение и благодарност към тези, които помагат програма „Еразъм+“ да укрепва, да става все по-ефективна и успешна.

„В програмата е заложена основата на ефективното взаимодействие между всички сектори на образованието, обучението, младежта и спорта“, заяви той и изтъкна нейния интегративен подход. Тя подкрепя училищното образование, висшето образование, професионалното образование, обучението на възрастни, което означава и продължаващото образование, разбира се, младежкия сектор и спорта“, каза още министър Танев. „Аз не знам друга толкова всеобхватна програма“, допълни проф. Танев.

В заключение министърът пожела на екипа на Центъра за развитие на човешките ресурси  „успехи, гордост, удовлетворение от постигнатото и мотивация за реализиране на интелектуалния потенциал на България тук и сега“.

Г-жа Мануела Радева връчи почетен знак на министър Тодор Танев и уточни, че „Еразъм+“ е изключително успешна програма, към която има все по-голям интерес и все по-увеличаващо се финансиране.

Официални гости на събитието бяха още зам.-министърът на образованието и науката Костадин Костадинов, зам.-министърът на младежта и спорта г-н Асен Марков, директорът на дирекция  ''Протокол и публични прояви'' в Столична община г-жа Мария Божкова, председателят на УС на Националната агенция за професионално образование и обучение г-жа Емилияна Димитрова, началникът на отдел "Учене през целия живот", дирекция „Формиране, анализ и оценка на политиките“ в МОН г-жа Валентина Дейкова.

Със сертификати на валоризационните проекти бяха отличени училища, университети, сдружения, фондации и неправителствени организации.

Специално отличен бе и ученикът Огнян Антонов за създаденото от него видеофилмче, с което е достигнал до европейски конкурс.

Експертът от ЦРЧР г-жа Милена Караангова показа детайлна презентация на програмата, демонстрираща постиженията и успехите на „Еразъм+“.

Като част от събитието се проведе и изложение „И аз умея",  което представи различни работни и творчески ателиета. В тях се включиха талантливи деца и младежи, участвали в проекти по програма „Еразъм+“, които изработваха сувенири, картички, бижута, коледна украса, кулинарни изкушения и др. По този интерактивен начин ателиетата демонстрираха знания и умения, придобити в процеса на работа по европейски образователни проекти.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“