ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР КАСТРЕВА ПОЗДРАВИ УЧАСТНИЦИТЕ В ПЕТАТА СРЕЩА НА БЪЛГАРСКИТЕ ОЛИМПИЙСКИ ОТБОРИ ПО ПРИРОДНИ НАУКИ

Начало » Последни публикации

12.01.2016

На 12 януари 2016. се проведе Петата олимпийска среща учениците, завоювали медали на международни олимпиади и състезания и техните ръководители с Президента на Р България г-н Росен Плевнелиев. Държавният глава отчете постигнатите от младите таланти на България нови успехи през 2015 г. на престижни състезания по математика, информатика, химия, биология, астрономия, физика и лингвистика. Олимпийците донесоха на България 68 медала и 6 почетни грамоти.

Участниците в срещата бяха поздравени от г-жа Ваня Кастрева, заместник-министър на образованието и науката. В своето обръщение тя благодари на учителите и научните ръководители за всеотдайния им труд за подготовката на младите таланти в областта на информатиката и природо-математическите науки. Подчертана бе ангажираността на Министерството на образованието и науката към организирането и провеждането на национални и международни олимпиади и състезания и ежегодното финансово обезпечаване на подготовката и участието в състезанията с над 1 100 000 лв.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“