ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР КАСТРЕВА ПОЗДРАВИ УЧАСТНИЦИТЕ В ПЕТАТА СРЕЩА НА БЪЛГАРСКИТЕ ОЛИМПИЙСКИ ОТБОРИ ПО ПРИРОДНИ НАУКИ

Начало » Последни публикации

12.01.2016

На 12 януари 2016. се проведе Петата олимпийска среща учениците, завоювали медали на международни олимпиади и състезания и техните ръководители с Президента на Р България г-н Росен Плевнелиев. Държавният глава отчете постигнатите от младите таланти на България нови успехи през 2015 г. на престижни състезания по математика, информатика, химия, биология, астрономия, физика и лингвистика. Олимпийците донесоха на България 68 медала и 6 почетни грамоти.

Участниците в срещата бяха поздравени от г-жа Ваня Кастрева, заместник-министър на образованието и науката. В своето обръщение тя благодари на учителите и научните ръководители за всеотдайния им труд за подготовката на младите таланти в областта на информатиката и природо-математическите науки. Подчертана бе ангажираността на Министерството на образованието и науката към организирането и провеждането на национални и международни олимпиади и състезания и ежегодното финансово обезпечаване на подготовката и участието в състезанията с над 1 100 000 лв.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“