МИНИСТЪР ТОДОР ТАНЕВ: ЩЕ ИСКАМЕ СПЕЦИАЛНО КРИМИНАЛИЗИРАНЕ НА АГРЕСИЯТА НАД УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ

Начало » Последни публикации

14.01.2016

„Преди осем-девет месеца бях лансирал идеята за специално криминализиране на посегателства както срещу учители, така и срещу деца. Не ни стигна времето с предния ръководен състав на Министерството на правосъдието“, заяви пред представители на медиите министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев. Той изрази виждане, че след като вече се инкриминират посегателства срещу лекари, по същия начин може да се направи специално вписване в българското законодателство и за агресия срещу ученици и учители.

Министър Танев добави: „Започваме съвсем сериозно – предвиждаме национална среща на тема „Политики и практики на сигурността в българските училища“, на която ще поканим представители на образованието, на вътрешните работи, на правосъдието, на труда и социалната политика, на младежта и спорта, ДАНС, Държавната агенция за закрила на детето. Ще изработим проект за ограничаване на подобни случаи – за наказателно преследване."

Попитан за последните случаи на агресия министър Танев отговори, че "ще бъде потърсена отговорност и няма да оставим ненаказани виновните“.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“