ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ КУНЕВА ПРОВЕДЕ СРЕЩА С ОТРАСЛОВИЯ СЪВЕТ КЪМ МОН

Начало » Последни публикации

08.02.2016

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева проведе днес първата си среща с Отрасловия съвет към министерството, в който влизат синдикати, работодатели и браншови организации.

Изключително важно е да продължим и доразвием добрия диалог и партньорство, в които да решаваме както краткосрочните задачи, така и дългосрочните политики и приоритети, коментира Кунева. Една от първостепенните ни задачи е да дадем стабилна политическа насока, за да може учителите спокойно и мотивирано да си свършат работата.

Основна тема на разговора беше влизането в сила на новия Закон за предучилищното и училищното образование, както и работата по държавните образователни стандарти, учебните програми и подготовката на учебниците.

Участниците в срещата се обединиха около разбирането, че реформата в образованието трябва да започне час по-скоро - при добра подготовка и обсъждане с всички партньори. 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“