МЕГЛЕНА КУНЕВА: НЯМА КАК ДА СЕ РАЗВИВАМЕ, АКО НИЕ НЕ НАПРАВИМ ПРОМЯНА В НАС САМИТЕ

Начало » Последни публикации

05.02.2016

Основната носеща конструкция на управлението е между ГЕРБ и Реформаторския блок. Промени се отношението на “Патриотичния фронт” и АБВ, които в няколко случая вече решават, че няма да подкрепят предложенията на ГЕРБ и Реформаторския блок. Екатерина Захариева също имаше такъв старт. Така вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева коментира в предаването „Панорама“ по Българската национална телевизия трудния ѝ избор за поста. Факт е, че управлението остава устойчиво, увери тя.

„Ако този вот не беше успял, това щеше да бъде сигнал, че и антикорупционният закон и направеното до тук е поставено под съмнение. Очевидно има интерес това да бъде сценарий”, посочи министър Кунева. Тя благодари „на всички, които дадоха шанс на образователната политика да продължи в рамките на този парламент и на това правителство”. Аз смятам, че това е добър знак към стабилността, подчерта министърът.

По повод дискусията за формулирането на турското робство, Кунева заяви: “Имаме отчетлив национален празник – 3 март. На тази дата празнуваме освобождението си от турско робство”. Тя допълни, че новите формулировки са просто предложение, което е сложено на страницата на министерството. “Не е влязло, нито ще влезе без обсъждане. Трябва да имаме търпимост да чуем и мнение, с което не сме съгласни”, уточни министърът на образованието и науката.

„Няма как да се развиваме, няма как да променяме образа си към добро, ако ние не направим промяна в нас самите. Това става през образованието, така че съм напълно убедена в каузата”, каза Кунева. Тя посочи още, че има шанса да работи по два национални приоритета – единият национален приоритет е образованието и науката, вторият приоритет е работещи отношения между институциите и хората по антикорупция.

Целият разговор е на линк:

http://bnt.bg/part-of-show/meglena-kuneva-nyama-kak-da-se-razvivame-ako-nie-ne-napravim-promyana-v-nas-samite

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“