ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ДИЯН СТАМАТОВ: ПРЕДСТОЯТ ОБСЪЖДАНИЯ НА УЧЕБНИТЕ ПРОГРАМИ

Начало » Последни публикации

12.02.2016

От понеделник започват обществени обсъждания на учебните програми. Първата среща на ръководството на Министерството на образованието и науката с родители, директори, учители и експерти ще се състои на 15 февруари 2016 г. във Враца. Това съобщи заместник-министър Диян Стаматов на пресконференция днес.

На срещата във Враца ще бъдат обсъждани учебните програми по български език и литература и история и цивилизации за шести и осми клас. Подобна дискусия ще има и в Сливен на 19 февруари 2016 г., а на 22 февруари 2016 г. в София ще се проведе голям форум с участието на известни историци и общественици.

Той беше категоричен, че ако се установят пропуски в съдържанието, те ще бъдат запълнени. Няма да има липса на материал в това, което ще учат децата.

Диян Стаматов беше официално представен на пресконференция днес от министъра на образованието и науката Меглена Кунева. Той умее да мотивира учители и ученици и това е част от неговата задача като заместник-министър - освен да обясни логиката и приложението на закона и  да го направи работещ, той трябва да мотивира и системата, заяви пред медиите министър Кунева.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“