БАБА МАРТА ДОВЕДЕ ДЕЦА В МОН

Начало » Последни публикации

01.03.2016

Ученици от шести и седми клас от столичните училища - 68. СОУ „Акад. Никола Обрешков“ и  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гостуваха в Министерството на образованието и науката в деня на Баба Марта. Те поздравиха министър Кунева и нейния екип и им подариха изработени от тях мартеници. Децата пожелаха на всички да бъдат бели и червени, румени, засмени и да имат много успехи  през цялата година.

По-късно третокласници от ОУ „Христо Ботев“- с. Самораново, област Кюстендил, облечени в национални носии и водени от Баба Марта,  подариха своите мартенички с наричания за здраве и късмет.

Министър Меглена Кунева покани в кабинета си децата, които рецитираха стихчета .

На въпроса й кой предмет им е най-труден, шестокласниците от 60-то училище Наталия и Христо отговориха, че е историята, защото някои думи в учебника ги затрудняват.

Министър Кунева им обеща по-достъпни и интересни учебници.  Тя им пожела да са здрави  и ученолюбиви и да помнят и предават българските обичаи.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“