ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПОМОГНЕ НА ИЗГОРЯЛОТО УЧИЛИЩЕ В КАРНОБАТ

Начало » Последни публикации

28.03.2016

Държавата ще помогне за възстановяване на изгорялото училище в Карнобат. Това заяви в сутрешния блок на Нова Телевизия вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева. Тя благодари на телевизията за предприетата акция за набиране на средства, но посочи, че държавата няма да абдикира от своите отговорности.

Министерството на образованието и науката ще отдели средства, ако не стигнат, ще поискаме от Министерството на финансите допълнително. Кунева изрази надежда, че застрахователите ще изпълнят ангажиментите си и ще дадат най-високата възможна сума. По думите на Кунева необходимост от средства има не само за ремонта на изгорялата сграда, но и за оборудването на училището „Минко Неволин“, в което децата ще довършат учебната година. Нужно е закупуването на чинове, дъски, компютри, посочи Кунева.

Министърът съобщи още, че в момента се обмисля организирането на Национален учителски събор през юни месец. Подобни форуми е имало още преди 1944 г. и е добре да бъдат възстановени. Целта на събора е да насочим вниманието върху учителската професия. Ще поканим учители, неправителствени организации, експерти, посочи Кунева. Тя бе категорична, че трябва да се промени обществената нагласа към учителите и да се върне авторитетът на българските учители. Не само заплатите, но и уважението към професията ще привлече млади хора към нея. 

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“