ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ КУНЕВА И АМЕРИКАНСКИЯТ ПОСЛАНИК ЕРИК РУБИН ОБСЪДИХА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО В ОБЛАСТТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА

Начало » Последни публикации

28.03.2016

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева и посланикът на САЩ Н. Пр. Ерик Рубин обсъдиха възможностите за сътрудничество между двете държави в областта на образованието, научните изследвания и борбата с корупцията.

Двамата се обединиха около разбирането, че представянето на възможности за реализация на младото поколение е приоритетна задача. От екипа на посолството представиха доклад за състоянието на обучението по английски език в българските училища.

Министър Кунева коментира, че Министерството на образованието и науката обмисля идеи за развитие на дуалните форми на обучение както при професионалното средно, така и във висшето образование.

По отношение на борбата с корупцията, вицепремиерът представи акцентите в новия антикорупционен закон. Тя коментира, че целта й е създаването на независим и силен орган, фокусиран върху корупцията по високите етажи на властта.

Двамата обсъдиха също възможностите за енергийна диверсификация на България, както и актуалната геополитическа обстановка. 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“