МИНИСТЪР КУНЕВА: ДА ДАДЕМ ВЪЗМОЖНОСТИ НА ВСИЧКИ ДЕЦА ОТ РОМСКИ ПРОИЗХОД

Начало » Последни публикации

07.04.2016

Необходими са още усилия, за да дадем възможности на всички деца и студенти от ромски произход. Това каза вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева на преподаватели и студенти от ромската общност, с които се срещна в навечерието на Международния ден на ромите - 8 април. Министърът акцентира специално върху проблемите, свързани с отпадането и ранното напускане на училище.

Ние сме майстори в писането на стратегии, но истинското майсторство е в тяхната реализация.  Сега е време да кажем, че програми и пари има, но дайте да направим максимума от тях, апелира Кунева. По думите й са важни правилата за успех, и лидери, които да ги приложат.

Много е направено досега, но помогнете и вие, нека се опитаме да ускорим процеса, за да можем и в бъдеще да сме горди от това, което ще  постигнем заедно. Не очаквам чудеса, но искам да се променим с голяма крачка напред, заяви Кунева.

Преди срещата възпитаници на начално училище „Инж. Георги Вълков” от град Луковит поздравиха екипа на Меглена Кунева с песни и стихчета. Мисля, че имаме страхотни деца, благодаря ви, че така добре сте ги научили, каза министърът на преподавателите. С хора като вас страната ни ще е такава, каквато заслужава, каза още Кунева.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“