УЧЕНИЧКА ОТ ТЪРГОВИЩЕ СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА НА МИНИСТЪРА НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ НА ЯПОНИЯ

Начало » Последни публикации

08.04.2016

В Министерството на образованието и науката пристигна открита грама от българското посолство в Япония, с което ни уведомяват за провелата се на 28 март 2016 година официална церемония по връчване на наградите от поредната Международна изложба за детски рисунки Sekai-jidoga-ten.

Сред десетте творби, които получават наградата на министъра на външните работи на Япония, е и на 9-годишната Ева Владимирова от град Търговище. Нейната рисунка с название „Музиканти край рояла“ е отличена в съревнование с над 26 500 рисунки от цял свят. В настоящото издание са участвали общо 179 български рисунки, от които награди са получили още 16 детски творби.

Повод за гордост е фактът, че и в предходното издание на Международната изложба за детски рисунки Sekai-jidoga-ten голямата награда бе спечелена от българче и отново връчена на ученик от Търговище. Това е признание на постигнатите резултати на талантливите ни деца и на всеотдайната и качествена професионална работа на техните учители.

На официалната церемония по връчване на наградите, състояла се в Токийския национален музей, е присъствала и принцеса Такамадо. Наградата за България е получена от г-жа Антоанета Григорова, втори секретар в посолството ни в Токио.

Ева Владимирова ще получи своя сертификат от организаторите на церемонията на посочения към рисунката адрес - Школата за изобразителни изкуства при ОДК -Търговище (United Children's Complex, Fine Arts School, Targovishte).

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“