УЧЕНИЧКА ОТ ТЪРГОВИЩЕ СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА НА МИНИСТЪРА НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ НА ЯПОНИЯ

Начало » Последни публикации

08.04.2016

В Министерството на образованието и науката пристигна открита грама от българското посолство в Япония, с което ни уведомяват за провелата се на 28 март 2016 година официална церемония по връчване на наградите от поредната Международна изложба за детски рисунки Sekai-jidoga-ten.

Сред десетте творби, които получават наградата на министъра на външните работи на Япония, е и на 9-годишната Ева Владимирова от град Търговище. Нейната рисунка с название „Музиканти край рояла“ е отличена в съревнование с над 26 500 рисунки от цял свят. В настоящото издание са участвали общо 179 български рисунки, от които награди са получили още 16 детски творби.

Повод за гордост е фактът, че и в предходното издание на Международната изложба за детски рисунки Sekai-jidoga-ten голямата награда бе спечелена от българче и отново връчена на ученик от Търговище. Това е признание на постигнатите резултати на талантливите ни деца и на всеотдайната и качествена професионална работа на техните учители.

На официалната церемония по връчване на наградите, състояла се в Токийския национален музей, е присъствала и принцеса Такамадо. Наградата за България е получена от г-жа Антоанета Григорова, втори секретар в посолството ни в Токио.

Ева Владимирова ще получи своя сертификат от организаторите на церемонията на посочения към рисунката адрес - Школата за изобразителни изкуства при ОДК -Търговище (United Children's Complex, Fine Arts School, Targovishte).

 

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“