ОТ ПОНЕДЕЛНИК ЗАПОЧВАТ ПЪРВИТЕ ОБУЧЕНИЯ НА УЧИТЕЛИ ПО НОВИТЕ ПРОГРАМИ ЗА ПЪРВИ И ПЕТИ КЛАС

Начало » Последни публикации

09.04.2016

От понеделник започват първите обучения на учители, които за първи път тази есен ще преподават по новите учебни програми за първи и пети клас.

Обученията започват във Врачанска област ще се водят от инспектори от областта, подготвени от експерти на МОН. Обученията ще се провеждат в Регионалния инспекторат по образование и в СОУ „Христо Ботев“. То е избрано заради модерната база и подготовка, която предполага работата по новия Закон за предучилищното и училищното образование. Там има специализирани кабинети, модерно оборудване и се използват интерактивни методи за преподаване. Обученията ще продължат до края на април. Постепенно те ще обхванат всички области в страната.

Днес във Враца се проведе среща на вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева с учители от Враца, Монтана и Видин. Пред нея те поставиха въпроса за качеството на учебниците, които ще се пишат тепърва по новите учебни програми. Тя се ангажира да предаде на издателите, че техният продукт ще бъде внимателно оценяван от учителите.

Министър Кунева призова преподавателите да бъдат безкомпромисни при избора на учебници и да сигнализират, ако има натиск от страна на колеги или директори за избора на един или друг

Министърът обяви, че от следващата седмица започва срещи с родителски асоциации.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“