МИНИСТЪР АНЕЛИЯ КЛИСАРОВА СЕ СРЕЩНА С БЪЛГАРСКИЯ ПОСЛАНИК В КИПЪР

Начало » Последни публикации

14.08.2013

Министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Република България в Никозия, Република Кипър Веселин Вълчев.

В хода на разговора двамата се договориха да работят заедно за подновяване на споразумението за сътрудничество в областта на образованието и науката между двете държави. „Разговаряхме за възможността Министерството на образованието и науката да помага на съботно-неделните български училища в Кипър с учебници, учебни помагала и книги, което смятам, че можем да направим“, уточни проф. Клисарова. В момента в Кипър има 7 български училища, в които се обучават около 500 деца. По данни на МОН едно от училищата прилага и дистанционна форма на обучение.

Проф. Клисарова и посланик Вълчев коментираха и въпроса за задълбочаване на сътрудничеството между българските и кипърските висши училища, включително и по отношение на образователния франчайз.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“