НАШИ УЧЕНИЧКИ ПРЕДСТАВИХА ОТЛИЧНО БЪЛГАРИЯ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ОЛИМПИАДА ПО МАТЕМАТИКА ЗА ДЕВОЙКИ

Начало » Последни публикации

15.04.2016

На проведената от 10 до 15 април 2016 г. в гр. Бущени, Румъния,  Европейска олимпиада по математика за девойки (EGMO), българският отбор се представи отлично като спечели  един златен, два сребърни и един бронзов медал.

В неофициалното отборно класиране България е на трето място със 99 т. след Русия (122 т.) и САЩ (111 т.), което означава, че нашият отбор е на първо място в Европейския съюз. В състезанието участваха отбори от 39 държави като 31 отбора са от Европа.

Златен медал завоюва Виолета Найденова от 11 клас на СМГ, сребърните медали - Деница Маркова  от 12 клас и Мария Делякова  от 11 клас на  СМГ, а бронзовият медал бе за  Симона Кукова от 10 клас на МГ „Д-р Петър Берон“- гр. Варна.

Ръководители на отбора са доц. дмн Емил Колев от Института по математика и информатика при БАН и Линка Минчева, учител от СМГ.

 

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“