БРОНЗОВ МЕДАЛ ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА ОЛИМПИАДА ПО ГЕОГРАФИЯ В КИОТО, ЯПОНИЯ

Начало » Последни публикации

05.08.2013

От 30.07. до 05.08.2013 г. Киото, Япония, се проведе поредната X Международна олимпиада по география, организирана от International Geography Olympiad (iGeo). Нашата страна бе поканена да вземе участие в олимпиадата с отбор от четирима ученици и двама ръководители.

Бронзов медал спечели Недко Стоянов Недков – София, НПМГ „Акад. Л. Чакалов”.

Почетни грамоти получиха Васил Василев Колчев – София, НПМГ „Акад. Л. Чакалов”, Петър Стоянов Минков – Ямбол, ПМГ „Атанас Радев” и Ивайло Георгиев Димитров – Благоевград, ПМГ „Акад. Сергей Корольов’.

Ръководител на отбора е Мариана Султанова – старши експерт в Център за контрол и оценка на качеството на училищното образование и член на Националната комисия.

За поредна година основен спонсор на националния ни отбор по география е „Санома Блясък България” АД, благодарение на който е осъществена подготовката на състезателите.

Отборът се завръща на 07.08.2013 г. в 8.45 часа с полет от Истанбул.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“