МЛАДИ УЧИТЕЛИ ОБМЕНЯТ ИНОВАТИВНИ ПРАКТИКИ

Начало » Последни публикации

22.04.2016

Имате изключителната отговорност да работите във време, когато преминаваме да работим от една сериозна нормативна база, градена повече от 20 години, към следващата, каза Лазар Додев от дирекция „Организация, контрол и инспектиране“ в МОН по време на откриването на първия педагогически форум на младите специалисти от Област Велико Търново. Директорът Додев добави, че времената са динамични, с чести и бързи промени. Силно се надявам, че вие сте хората с по-иновативно мислене.

По думите му консервативността в системата е съхранила, особено в по-тежки времена, българското образование, но сега в известна степен пречи. Не приемайте статуквото, нашите погледи са насочени към вас – по-младите хора – да разчупите консерватизма, да намерите иновативни практики. Законът за предучилищното и училищното образование ви дава възможност да създадете иновативни училища. Това очакваме от вас, каза Лазар Додев и пожела успех на младите учители.

Програмата на двудневния форум, който се провежда в Арбанаси, включва дискусионни панели и обмен на добри практики.

Организатор на двудневната среща е Клубът на младите учители „Сдружение за образователни инициативи 19“ при Основно училище „Бачо Киро“ – гр. Велико Търново, с подкрепата на МОН и Община Велико Търново.

Във форума, заедно с млади учители, участват представители на ръководството на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България и директори на училища.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“