В МОН БЯХА ВРЪЧЕНИ НАГРАДИ НА ПЕДАГОЗИ, РАБОТЕЩИ В ИЗВЪНКЛАСНИ И ИЗВЪНУЧИЛИЩНИ ДЕЙНОСТИ

Начало » Последни публикации

14.05.2016

В Министерството на образованието и науката бяха връчени наградите на призьорите участници в IX Конкурс за специалисти, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности, който се проведе под патронажа на вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева.

Грета Ганчева, директор на дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието” в МОН, и председател на конкурсната комисия поздрави наградените директори и учители, както и организаторите от Международната фестивална програма „Приятели на България”. Тя прочете поздравителен адрес, в който министър Меглена Кунева се обръща към призьорите с думите: „Убедена съм, че сътрудничеството, откритостта и споделянето на добри практики са вярната формула за доброто личностно развитие на децата. Нашите деца заслужават повече, а това значи, че ние сме длъжни да им дадем повече. С помощта на изкуството не спирайте да правите света по-добър, по красив и по-светъл!“.

От името на Министерството на образованието и науката за ефективна и качествена извънкласна и извънучилищна дейност бяха връчени три награди: на ЦДГ „Деница” в гр. Пловдив - за разнообразни и ефективни дейности в направление „Изкуства”, на СОУ "Христо Ботев" в гр. Айтос и на Общински детски комплекс- гр. Пловдив.

67 учители, директори и специалисти, работещи в извънкласните  извънучилищните дейности получиха грамоти, плакети и предметни награди от Областния управител на Софийска област г-жа Росица Иванова, от директора на Националния дворец на децата Татяна Досева и от г-жа Мари  Агасян, представител на МФП „Приятели на България“.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“