ДНЕС ОТНОВО СЕ ПРЕКЛАНЯМЕ ПРЕД СВЯТОТО ДЕЛО НА КИРИЛ И МЕТОДИЙ

Начало » Последни публикации

24.05.2016

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева заедно с президента на България Росен Плевнелиев поведоха организираното от Столична община традиционно празнично шествие по случай 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост. Ден, в който с гордост и признателност се прекланяме пред делото на светите братя Кирил и Методий.

В празничното шествие се включиха още кметът на София Йорданка Фандъкова, министри, народни представители, представители на Българската православна църква, видни учени от БАН, преподаватели от Софийския университет, учители, ученици и много граждани. Шествието премина тържествено по бул. „Цар Освободител“. Официалните лица и гражданите поднесоха цветя пред паметника на Светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека, където се състоя тържествена церемония.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“