ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР СТАМАТОВ ПОДКРЕПИ ИНИЦИАТИВАТА „ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА“

Начало » Последни публикации

01.06.2016

По случай 1 юни – Деня на детето, заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов поздрави децата от 48. ОДЗ „Братя Грим“, организирали благотворителен концерт под надслов „Деца помагат на деца“.

Идеята чрез този концерт да помогнете на малкия Наско е чудесна и когато деца помагат на деца, това е израз на най-чиста човечност и доброта, каза зам.-министър Стаматов.  Той пожела на малките участници да са винаги усмихнати и да продължат да се занимават с изкуство все така вдъхновяващо и по-нататък, когато станат ученици.

Наско /Атанас Бартолов/ страда от специфично разстройство в развитието на двигателните функции и има нужда от постоянна рехабилитация и шини, с които да се движи. Той мечтае да ходи на детска градина и да стане футболист.

Децата от детска градина „Братя Грим“, със съдействието на своите учители и  подкрепата на Район „Сердика“, рецитираха, пяха и танцуваха, за да сбъднат мечтата на Наско.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“