НОВИ УСПЕХИ НА НАШИТЕ МАТЕМАТИЦИ

Начало » Последни публикации

12.07.2013

Българските ученици отново доказаха, че умеят да работят и в екип и да бъдат първи. Отборът на СМГ получи първа награда на Петия турнир на младите математици (ITYM 2013), който се проведе от 5 до 11 юли 2013 г. в град Яш, Румъния.

Българският отбор e в състав:- Камен Брестнички, Георги Праматаров, Николай Лимонов, Александър Монев, Велина Иванова и Павлена Ненова.

Участваха 13 отбора от 7 държави - Беларус, България, Германия, Китай, Франция, Русия и Румъния. Турнирът се провежда в три рунда, по система, подобна на футбола - отборите се разпределят в 4 групи, след първия рунд следва ново разпределение и след втория рунд 4 отбора отиват на финал.

Турнирът е отборно състезание, в което отборът решава предварително много сериозни математически задачи с отворен характер, т.е. някои от обобщенията още никой не е довършил. На самото състезание написаното трябва да се защити (както дисертация) и съответно трябва да се рецензират и оценяват работите на другите отбори.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“