НОВИ УСПЕХИ НА НАШИТЕ МАТЕМАТИЦИ

Начало » Последни публикации

12.07.2013

Българските ученици отново доказаха, че умеят да работят и в екип и да бъдат първи. Отборът на СМГ получи първа награда на Петия турнир на младите математици (ITYM 2013), който се проведе от 5 до 11 юли 2013 г. в град Яш, Румъния.

Българският отбор e в състав:- Камен Брестнички, Георги Праматаров, Николай Лимонов, Александър Монев, Велина Иванова и Павлена Ненова.

Участваха 13 отбора от 7 държави - Беларус, България, Германия, Китай, Франция, Русия и Румъния. Турнирът се провежда в три рунда, по система, подобна на футбола - отборите се разпределят в 4 групи, след първия рунд следва ново разпределение и след втория рунд 4 отбора отиват на финал.

Турнирът е отборно състезание, в което отборът решава предварително много сериозни математически задачи с отворен характер, т.е. някои от обобщенията още никой не е довършил. На самото състезание написаното трябва да се защити (както дисертация) и съответно трябва да се рецензират и оценяват работите на другите отбори.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“