МИНИСТЪР КУНЕВА ЩЕ ПОЗВОЛИ ВСЯКО МОТИВИРАНО ИСКАНЕ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПАРАЛЕЛКИТЕ В ПЪРВИ КЛАС

Начало » Последни публикации

10.06.2016

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева ще разгледа всяко искане за увеличаване на броя на децата в паралелките в първи клас, за да не останат незаписани ученици.

Един от сериозните проблеми в момента е при записването на първокласници в някои градове. Това важи особено за София, където има деца неприети в нито едно училище от района, в който живеят.

Наредба № 7 за броя на паралелките позволява на министъра да разреши в клас да има 29 деца извън определения сега минимален брой от 22 деца по предложение на директорите и при възможност повече деца да се обучават.

Ако получа мотивирани искания от директорите, аз ще го направя. Искам родителите и децата да са спокойни, че всичко което зависи от нас, разбира се в рамките на закона, ще бъде направено. Това обаче не отменя нашата задача да има повече училища и в едно училище да не учат на две смени, посочи министърът.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“